HACCP sistem & HACCP termometri
HACCP sistem (Hazard Analysis Critical Control Point) predstavlja analizu opasnosti i identifikaciju kritičnih kontrolnih tačaka za vreme nabavkee sirovina, proizvodnje, pripreme, skladištenja i transporta hrane, odnosno preventivan i sistematičan sistem praćenja i kontrole svih činilaca koji mogu uticati na zdravstvenu ispravnost hrane (zasnovan na primeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli kao i nadzoru celog procesa).
Osim u toku proizvodnje do promene u kvalitetu proizvoda može doći u transportu, skladištenju i na samom prodajnom mestu. Kritične kontrolne tačke u večini slučajeva su vezane za termičku obradu (hlađenje, grejanje), relativnu vlagu, pH-vrednost, te kontrolu čišćenja i dezinfekcije.
Za praćenje kontrolnih tačaka neophodni su kvalitetni i precizni instrumenti, pomoću kojih osiguravate redovno praćenje i beleženje parametara, kao i alarmiranje ukoliko dođe do nedozvoljene situacije.
Ako imate pitanja u vezi HACCP sistema i uređaja u njemu nazovite nas na: +381 (0)21 782 612, naši saradnici će Vas rado posavetovati.