Probus

Impresum

PCE Grupa d.o.o.
Kolarova br. 17
SRB-21470 Bački Petrovac

tel.: +381 (0)21 2282 612

        +381 (0)21 2282 622

        +381 (0)21 780 625

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izmena valute


Opšti uslovi poslovanja
Naš cilj je da su svi naši kupci zadovoljni. Zato se stavljamo u potpunosti njima na raspolaganje želeći saslušati sve njihove nedoumice, savete ili sugestije, spremni im uvek ponuditi najbolju uslugu. Možete nas kontaktirati telefonom, običnom poštom, faksom ili e-mailom na našoj stranici za kontakte.

Uslovi prodaje
Prodajemo isključivo pod uslovima čije smo najvažnije tačke saželi u nastavku. Za ostale uslove koje naručilac bude zahtevao potrebna je naša pismena saglasnost. Naši uslovi prodaje služe za sve buduće transakcije s klijentom. Kada naručilac izvrši rezervaciju (pismom, faksom, putem online trgovine, telefonom) ili ako da svoju adresu elektronske pošte, automatski će dobiti periodičnu tehničku informaciju (od koje će moći odustati u bilo kom trenutku).

Ponude
Naše ponude su bez obaveze. Zadržavamo pravo promene instrumenata i proizvoda radi tehničkog razvoja istih. Moraju se poštovati uputstva za upotrebu instrumenata. Podaci navedeni u našoj dokumentaciji / internet trgovini služe radi opisa proizvoda. Oni ne predstavljaju zagarantovana svojstva. Ti su podaci dati na osnovu dokumentacije proizvođača, s pravom na grešku i promenu.

Isporuka
Mnogi prozvodi otpremaju se obično u roku 10-15 radnih dana. Ovo su samo okvirne naznake, jer jedan deo naših proizvoda zavisi od naručivanja. Rokovi isporuke mogu biti i kraći. Oni zavise od naše potvrde rezervacije. Pod danima isporuke podrazumevaju se radni dani s izuzetkom subote. Vreme otpreme (isporuke) računa se od časa kad je proizvod izašao iz skIadišta pa do konačnog časa isporuke.

Cene i plaćanje
Kad od nas primite ponudu, ukoliko Vam ona odgovara, uplatite iznos s ponude, uklj. PDV utvrđen zakonom, prevozni troškovi, ambalaža i osiguranje na navedeni broj žiro računa. Uplatu možete izvršiti putem naloga za prenos (virman). Ako u ponudi stoji da je plaćanje pouzećem tada se uplata vrši pri preuzimanju robe. Istaknute cene su cene za gotovinsko i virmansko plaćanje. Na minimalne količine ne uračunavaju se druga terećenja (osim navedenih).

Transport i osiguranje
Nakon dostave robe koju ste zatražili (adresa, voz, prevoznik) izvršili smo naše ugovorne obaveze, i rizik sada prelazi na vas, pa čak i sve ono što se tiče povrata. Nastanu li štete tokom prevoza, stupite u kontakt s nama.

Ambalaža
Ambalažu daje proizvođač ili PROBUS GRUPA. Troškovi ambalaže i reciklaže idu na teret kupca.

Ograničenje prava svojine
Nakon ispunjenja naših sadašnjih i budućih potraživanja iz komercijalnog odnosa, vlasništvo prelazi na vas. Vi ste ovlašteni menjati ili promeniti proizvod, ali ne i u njegovoj daljoj prodaji.

Reklamacije
Očigledne greške moraju se saopštiti u roku od nedelju dana nakon prijema robe. Manje očite greške mogu se pismeno dojaviti u nedelji koja sledi nakon otkrića istih, ali najkasnije 4 nedelje nakon prijema robe.

Garancija kvaliteta / naknada štete
Naši elektronski i mehanički instrumenti imaju garanciju za ispravnost, kvalitet materijala i njegovu obradu, koja vredi 12 meseci od dostave. Duža vremena garancije koja se javljaju u dokumentaciji / online trgovini biće ispoštovana. U slučaju da roba ima nedostatke (greške), otklonićemo grešku ili zameniti robu. Ako ne možemo rešiti problem ili nam je za to potrebno duže vreme, kupac može potaknuti poništenje narudžbe i promenu cene proizvoda. Izuzetak kad se radi o potrošnim delovima (komponentama), kao što su to na primer baterije.

Pravo vraćanja robe
Garantujemo pravo vraćanja robe u roku od 3 dana od dana dostavljanja. Ako niste zadovoljni s artiklom, pozovite nas, pa ćemo stornirati račun i izvršiti povrat. Na vraćenoj robi ne sme biti znakova da je proizvod bio rabljen i on se mora nalaziti u svojoj originalnoj ambalaži. Rizik i prevozni troškovi povrata robe idu na vaš teret. Ne postoji BILO KAKVA mogućnost povrata sertifikata, jer su svi poslani na vaše ime.
Za povrat proizvoda uobičajena je sledeća procedura: sa PROBUS GRUPOM morate kontaktirati telefonom ili putem kontaktnog obrasca koji se nalazi na veb stranici, s naznakom da želite izvršiti povrat proizvoda te navesti:
¨ Broj porudžbine.
¨ Serijski broj proizvoda.
Po dobijanju informacije, nastavićemo postupak povrata naznačivši vam adresu na koju ćete poslati proizvod (troškovi prevoza i povrata idu na teret kupca).
Kada PROBUS GRUPA, dobije proizvod (koji mora biti propraćen sa originalnim računom), sledi povrat celokupnog iznosa na isti način kao što bi bilo izvršeno plaćanje. U bilo kom slučaju, pristaće se na povrat samo onih proizvoda kod kojih je originalna ambalaža sačuvana neoštećena, koji nisu oštećeni i koji nisu otpečaćeni.

Važeći zakon
Posetom Veb stranice PROBUS GRUPE ili narudžbinom proizvoda mušterija prihvata zakon o trgovini u zemlji isporučioca.

Zaštita, prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Ova web stranica omogućava registraciju korisnika i kupnju u online web trgovini pa u tu svrhu prikuplja osobne podatke korisnika / posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja ove web stranice za dodatne informacije pročitate Opće uvjete zaštite osobnih podataka te informacije o kolačićima koji se koriste na ovim web stranicama.

Izmjene uvjeta korištenja stranica

PROBUS GRUPA zadržava pravo izmjena ovih Uvjeta korištenja bez prethodne najave.

Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranica provjeriti važeće Opće uvjete korištenja objavljene na stranici.

Saznajte više:

Opći uvjeti korištenja stranica

Uvjeti zaštite osobnih podataka

Kolačići / Cookies

Linkovi na našoj VEB stranici
Aktiviranjem narudžbe prihvaćate naše opšte uslove poslovanja.

PROBUS GRUPA

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na link 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na link 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.