Refraktometar RHB-44SATC
Oechlse, Saccharose/ Brix i KMW/Babo za vinare
Refraktometar za vinare RHB-44SATC
Vinarskim refraktometrom možete izmeriti količinu šećera u moštu i time predvideti potencijalnu količinu alkohola u vinu. Najvažnija merna jedinica koju refraktometar prikazuje je Oechsle (°Oe). U nekim područjima se upotrebljavaju jedinice u KMW Babo, Baumé i Brix. Skala vinarskog refraktometra RHB-44SATC prikazuje °Oechsle, Saccharose i KMW/ Babo. Sve jedinice prikazuju po istom principu pri čemu 16,5 g šećera iznosi 1 % alkohola. Težina mošta predstavlja važan kriterijum kvaliteta i klasificiranja za predikat vina. Nemac Ferdinand Oechsle, mehaničar iz Pforzheima, izumeo je početkom 19-og stoleća vagu za merenje specifične težine mošta. 1 °Oechsle na skali vinarskog refraktometra odgovara specifičnoj težini, koja je oko 1 g/kg višlja nego specifična težina vode: ona dakle iznosi 1,001. U Austriji je August von Babo izumeo tzv. Klosterneuburger-Mošt-Vagu. Ova vaga za mošt prikazuje količinu šećera u moštu u procentima težine. Pretvaranje u °Oechsle je moguća po formuli "1 KMW = 5 °Oe".
Opseg isporuke: 1 x Refraktometer za vinare, 1 x pipeta, 1 x odvijač, 1 x kutija za čuvanje i uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Merna područja |
0 ... 190 °Oe |
Tačnost |
± 2 °Oe ± 0,5 % Brix ± 0,5 KMW |
Rezolucija |
2 °Oe 0,5 % Brix 0,5 KMW |
Primena |
Vinarstvo |
Kompenzacija temperature |
da |
Veličina |
172 x Drm 20 mm |
Masa |
260 g |
Download
Za više informacija o proizvodu, pogledajte PDF opis.