Impresum

PCE Grupa d.o.o.
Kolarova br. 17
SRB-21470 Bački Petrovac

tel.: +381 (0)21 2282 612

        +381 (0)21 2282 622

        +381 (0)21 780 625

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izmena valute


Refraktometar RHB-44SATC

Šifra: RHB-44SATC
Refraktometar za vinare sa trostrukom skalom za
Oechlse, Saccharose/ Brix i KMW/Babo za vinare
Sa isporukom Standardni do 1000g za 5,00 €
Prodajna cena43,20 €
Prodajna cena bez PDV-a36,00 €
Iznos PDV-a7,20 €
rhb-44s
Opis

Refraktometar za vinare RHB-44SATC

Vinarskim  refraktometrom možete izmeriti količinu šećera u moštu i time predvideti potencijalnu količinu alkohola u vinu. Najvažnija merna jedinica koju refraktometar prikazuje je Oechsle (°Oe). U nekim područjima se upotrebljavaju jedinice u KMW Babo, Baumé i Brix. Skala vinarskog refraktometra RHB-44SATC prikazuje °Oechsle, Saccharose i KMW/ Babo. Sve jedinice prikazuju po istom principu pri čemu 16,5 g šećera iznosi 1 % alkohola. Težina mošta predstavlja važan kriterijum kvaliteta i klasificiranja za predikat vina. Nemac Ferdinand Oechsle, mehaničar iz Pforzheima, izumeo je početkom 19-og stoleća vagu za merenje specifične težine mošta. 1 °Oechsle na skali vinarskog refraktometra odgovara specifičnoj težini, koja je oko 1 g/kg višlja nego specifična težina vode: ona dakle iznosi 1,001. U Austriji je August von Babo izumeo  tzv. Klosterneuburger-Mošt-Vagu. Ova vaga za mošt prikazuje količinu šećera u moštu u procentima težine. Pretvaranje u °Oechsle je moguća po formuli "1 KMW = 5 °Oe".

Opseg isporuke: 1 x Refraktometer za vinare, 1 x pipeta, 1 x odvijač, 1 x kutija za čuvanje i uputstvo za upotrebu

  

Specifikacije

Merna područja

0 ... 190 °Oe   
0 ... 44 % sacch/ Brix   
0 ... 38 KMW/ Babo

Tačnost

± 2 °Oe   ± 0,5 % Brix   ± 0,5 KMW

Rezolucija

2 °Oe   0,5 % Brix   0,5 KMW

Primena

Vinarstvo

Kompenzacija temperature

da

Veličina

172 x Drm 20 mm

Masa

260 g

Download

Za više informacija o proizvodu, pogledajte PDF opis.

Partneri Njemački  Engleski  Hrvatski  BiH  Srpski

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na link 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na link 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.